25/4/10

Photovisi... collages fotogràfics on line!

Crear collages fotogràfics és ben senzill gracies a Photovisi, una web que ens permet treballar amb qualsevol grup de fotos que tinguem guardades al nostre ordinador i crear amb elles magnífiques composicions:
  1. Accediu a www.photovisi.com i cliqueu a Create your collage>Clic here to Start.  Allà podreu triar la plantilla de collage que vulgueu (no podreu afegir més fotos que les que apareixen a la plantilla). Un cop triada la plantilla, passareu a la pàgina d'edició.
  2. Si voleu una foto com a fons, podreu triar-la clicant el botó Add background. Si no podeu deixar el fons en blanc o triar-ne un color.
  3. Ara podeu afegir les fotos que vulgueu amb Add items i Photos from computer. Podeu anar-les afegint una a una, o seleccionar-ne moltes alhora amb Ctrl+Clic. Si la plantilla que heu triat té algun disseny, podeu afegir també Shapes (formes) o Backgrounds (fons).
  4. Un cop tingueu les fotos afegides podeu moure-les, girar-les o fer-les més grans o petites fins enllestir la vostra composició (pareu atenció a no deformar-les). 
  5. Si voleu esborrar una foto o una forma, la marqueu i feu clic al botó Delete ítem.
  6. També podeu canviar la col·locació dels diferents objectes clicant el botó Ítem to front (portar al davant) o Ítem to back (portar al darrera).
  7. Si convé, podeu retallar alguna foto fent servir l'opció Crop ítem, triar l'enquadrament desitjat i clicar Apply.
  8. També podeu afegir text a la composició amb Add text: un títol, el vostre nom, un pou per a cada imatge... amb el botó corresponent. Podeu obtenir efectes molt interessants duplicant el text i jugant amb el color o la col·locació.
  9. Un cop enllestit el nostre collage, podeu guardar-lo a l'ordinador amb l'opció Finish. Atenció, aquest procés és una mica complicat:
  • Cliqueu a  Finish.
  • A la llista desplegable trieu 1600x1200. Espereu uns moments i cliqueu el botó Continue.
  • Apareixerà una nova finestra que ens indica que s'està preparant el collage. Un cop acabat el procés, cliquem a Clic here to download your collage.
  • Apareixerà una finestra que diu Share your collage. La tanqueu (creueta negra). Atenció! No tanqueu la finestra del navegador o us quedareu sense la feina feta.
  • Finalment cliqueu l'enllaç Download Collage With Watermark (o Clic here to download your collage)  i indiqueu en quina carpeta voleu guardar la imatge resultant.


    Podeu realitzar muntatges amb fotos familiars, sobre un tema d'interès...  Un cop realitzats, podeu imprimir-los, enviar-lo als vostres amics, o simplement, col·locar-los com a fons d'escriptori!


    Editat: 13/04/2011 per adequar-lo a les novetats.

    21/4/10

    Scratch 2.0... cap a on anem?

    Fa ben poquet que al bloc de l'Scratch han publicat un vídeo que reprodueixo a continuació:



    En ell es defineixen les línies de millora que incorporarà la versió 2.0 de l'Scratch:
    • Millorar la compatibilitat amb mòbils i altres dispositius.
    • Integrar plenament Scratch amb la Web 2.0: Facebook, Twitter, Flickr...
    • Millorar el treball col·laboratiu entre grups o usuaris, proveint eines de control de versions, anotacions col·laboratives...
    • Millorar les opcions per programar, compartir i reutilitzar projectes sense necessitat de descàrregues.
    Com veieu, una aposta ferma cap a la web 2.0! Com es pot veure al final del vídeo, la idea del projecte segueix: "desenvolupar la nova generació de programari creatiu per potenciar la nova generació de pensadors creatius"... Un aplaudiment per a la gent del MIT!

    Podeu fer les vostres pròpies propostes al fòrum de suggeriments.

    17/4/10

    Line Rider... més que un Joc!

    Ara que s'ha acabat la temporada de neu, podeu reviure les vostres baixades en trineu amb LineRider. Amb l'ajuda d'un llapis, haureu de dissenyar la pista per on voleu que baixi el trineu. Res més senzill... ni més complicat!

    Proveu-lo, que us agradarà!






    Si us ha agradat, no deixeu de veure les "virgueries" que fa la gent amb aquestes senzilles eines, aquí teniu un parell d'exemples...

    8/4/10

    piZap, editor d'imatges

    PiZap és un editor d'imatges que no requereix registre. Destaca per la seva senzillesa i està dissenyat especialment per afegir enganxines a les nostres imatges, per tal de fer-les més divertides, i poder-les compartir posteriorment en alguna de les xarxes socials més usuals.

    Utilitzar-lo és ben senzill:
    1. Anem a la pàgina www.pizap.com, i cliquem el botó Start i després Upload an image. Seleccionem la nostra imatge (obtindreu millors resultats amb imatges horitzontals).
    2. Un cop carregada la imatge, podem editar-la fàcilment afegint bafarades, stickers (enganxines), efectes especials, o bé, pintant directament damunt la imatge. El diferents objectes que afegim poden ser desplaçats, girats i editats fàcilment amb el ratolí.
    3. Per guardar la nostra imatge, cliquem el botó del disquet, seleccionem  l'opció Private i Save Image (si no fem això, la imatge passarà a les galeries públiques).
    4. Un cop fet això, visualitzarem la imatge en una pàgina web. Podem guardar-la al nostre ordinador directament (botó dret i desar imatge) o amb el botó Download. És molt important que un cop desada, esborrem la pàgina del servidor (Delete), de forma que no quedi emmagatzemada en lloc més que al nostre ordinador.
    Com veieu, una forma senzilla de decorar les nostres fotos i passar una bona estona. Vigileu especialment l'ús que feu de les vostres fotos a Internet!

    Compartir