20/6/09

Thunderbird i Lightning en Ubuntu

Thunderbird és el client de correu electrònic del projecte Mozilla.org. Com el seu germà Firefox, i altres programaris del projecte, són multiplataforma i de codi lliure. Ligthning és un complement per a al Thunderbird que ens permet gestionar calendaris i tasques. Per tant, un cop instal·lats i ben configurats ens permeten substituir l'Outlook de Micro$oft.

Les versions per a Windows s'instal·len sense problemes: primer instal·larem Thunderbird, i després, un cop baixat el complement del Lightning, anem al menú Eines>Complements, i procedirem a instal·lar-lo.

Realitzar una instal·lació de Thunderbird i Lightning a l'Ubuntu no seria més complicat si no fos què, per un problema de dependències no ben resolt, ens manca un paquet per al correcte funcionament de la parella. Procedirem així:

  • Instal·larem Thunderbird, i comprovarem que tot rutlli:
    $sudo aptitude install thunderbird
  • Instal·larem el paquet que ens manca:
    $sudo aptitude install libstdc++5
  • Descarregarem l'extensió de Lightning i procedirem a instal·lar-la des del Thunderbird: Eines>Complements. (No proveu de instal·lar-la amb l'aptitude, doncs no deu estar ben localitzada, i apareix en anglès).

Aquí els podeu veure en funcionament:


Estic preparant un altre entrada sobre el tema de sincronització de contactes i calendaris... per ben aviat!

Podeu seguir un fil dels fòrums d'Ubuntu sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir