12/11/09

El Gat i el Pingüí! ... o com instal·lar l'Scratch 1.4 a Linux!

Fa ja força temps us comentava l'aparició de la versió 1.4 de l'Scracth per a Windows, i comentavem quan de temps trigariem a tenir-la operativa per a Linux. M'assabento per Sctratch català (gracies, Eugeni) que ja podem descarregar-nos un paquet .deb per a instalar-la a distribucions basades en Debian, com l'Ubuntu.

Si en comptes de fer la instal·lació directa del paquet, optem per a fer-la via aptitude, podrem gaudir de qualsevol actualització del paquet en el moment que aquesta aparegui. Simplement caldrà teclejar en un terminal:
$sudo add-apt-repository ppa:scratch
$sudo aptitude update
$sudo aptitude install scratch
Això només funcionarà per a l'Ubuntu 9.10, que és el primer que inclou el comanament add-adt-repositori, que ens facilita la feina, ja que ell sol fa la inclusió dels repositoris a la llista de sources i instal·la la clau GPG. Per a versions anteriors, cal fer la instal·lació de forma tradicional, seguint les instruccions del MIT.

A més, han alliberat el codi font de la darrera versió d'Scratch. Fins ara la publicació del codi era només parcial... Per fi han alliberat al Gatet!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir