29/12/09

Thunderbird 3.0 en català a l'Ubuntu

Si proveu d'instal·lar Thunderbird directament des de'ls repositoris oficials d'Ubuntu, us instal·larà la versió 2.0. Si proveu de fer-ho amb els PPA de Mozilla, tindreu problemes amb la localització. Així que després de barallar-me, i per tal que pugui servir a algú, aquí teniu el procediment que jo he fet servir:

1. Descarregueu-lo de http://ca.www.mozillamessaging.com/ca/

2. Descomprimiu (botó dret i extreu aquí).

3. Obriu un terminal i moveu la carpeta descomprimida a la carpeta /opt
$ sudo mv thunderbird /opt
4. Creeu un enllaç a la carpeta /urs/bin per executar el Thunderbird amb facilitat:
$ sudo ln -s /opt/thunderbird/thunderbird /usr/bin/thunderbird3
5. Executeu el gestor de perfils i creeu el vostre perfil (el perfil s'emmagatzema a la vostra home, dins una carpeta anomenada .thunderbird).
$ thunderbird3 -P

6. Creeu una llançadora per executar-lo. Podeu fer servir una icona qualsevol, o descarregar-vos l'oficial de la web de Mozilla. Per canviar la icona, cliqueu-la en el quadre de les propietats de la llançadora, i apunteu allà on l'hagueu descarregat (recordeu que l'icona ha de ser en format svg).

Extensions
Sincronitzar contactes: El mateix TB3 us proposa el Zindus... Ja el coneixia de versions anteriors, i funciona molt bé.

Calendar: Tot i que la primera intenció de la gent de Mozilla era incorporar de sèrie el gestor de calendaris en el TB3, no ha estat possible. Sembla ser que ha faltat suport per part de SUN (Crisis, what crisis?). Tot i això, us podeu instal·lar el Lightning 1.0 beta, que és totalment funcional i molt estable.

Accés a Google Calendar: jo he hagut d'instal·lar dues instàncies diferents: el gdata-provider-US i el gdata-provider.

Diccionari Català: us en podeu instal·lar el de la versió anterior, que funciona correctament.

Primeres impressions
Les primeres impressions són molt bones: assistent de configuracions de comptes de correu, pestanyes, carpetes intel·ligents, possibilitat d'encadenar fils de missatges a l'estil Gmail... Tot i això, encara té algunes errades: col·locació de panells, molt lent per passar d'una pestanya a una altra... Tot i aquestes millores a fer, una bona eina!

Aquí en teniu alguna imatge del gestor de configuracions, i de l'aspecte general (fixeu-vos a les pestanyes i la llançadora).


 


Font: Ubuntu Forums

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir