11/5/10

Crea la teva pròpia música amb Acid Xpress!

Sony Acid Xpress és un seqüenciador multitrack, pensat per crear música tot col·locant loops... I què vol dir tot això? Un cop tinguem obert el programa, podrem anar-hi afegint pedaços de música (seqüencies) que es poden enllaçar els uns amb els altres (loops) en diferents pistes (tracks) de forma que ens permetin crear fàcilment la nostra pròpia cançó. Només existeix per a plataformes Windows (tot i que per a Linux hi ha alternatives com LMMS), i és freeware.

Anem a veure com instal·lar-lo, ja que el procés és una mica llarg:
  1. Primer de tot ens caldrà registrar-nos com usuaris de l'Acid. Ompliu la casella amb el vostre email i cliqueu el botó Submit (enviar). Tot seguit rebreu per correu electrònic un missatge amb un enllaç, on haureu de triar un nom d'usuari, una contrasenya i marcar i respondre un parell de preguntes de seguretat. A les següents pantalles, no cal que doneu cap informació, simplement cliqueu Submit
  2. Ara anirem a la pàgina web de l'Acid Xpress i ens el descarregarem (Donwload). Un cop descarregat, procedirem a la instal·lació, simplement caldrà clicar a Next, next... Haurem d'acceptar la llicència, marcant la casella I have read... i un altre cop next, next...
  3. La primera vegada que utilitzem el programa, haurem de registrar-lo. Utilitzarem la mateixa adreça de correu que en el punt n.1 i marcarem la casella By providing this registration... El programa es connectarà a internet i ens validarà la instal·lació.
Ara ja podem accedir al programa, però...  d'on treure Loops per a treballar-hi? La mateixa web de l'Acid ens en proporciona una pac d'iniciació, que podem descarregar i descomprimir al nostre ordinador. Us aconsello que els descomprimiu a la carpeta de l'Acid (C:\Archivos de programa\Sony\ACID Xpress 7.0\), creant una subcarpeta anomenada loops .

Si amb això no hem tingut prou, a la pàgina 8packs ens proporcionen un seguit de loops diferents cada setmana, per tal que puguem anar ampliant la nostra col·lecció. També podem cercar llops a internet, per exemple a free-loops.com o smartloops.com (cal registre).

Ara, cal localitzar els loops al progama. Ho farem a l'arbre de directoris que trobarem a la part inferior esquerra. Només cal anar arrossegant els loops a la zona d'edició i... Musica i Acció!!!


Mentre anem treballant en les nostres composicions, podem fer servir el format de l'Acid (.acd) per desar els nostres projectes. Un cop acabat, i si volem tenir-lo en un format més usual, anirem al menú File>Render as... on triarem MP3 amb un template de 128 Kbps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir