23/10/11

Recuperar dades perdudes... TestDisk!

En una actualització del mòbil, he perdut dades de la micro-sd! El mòbil es nega a carregar-la, i l'ordinador tampoc la reconeix!

Hi tenia fotos, dades de configuració, còpies encriptades d'informacions diverses (contrasenyes, dades d'accés a serveis...), etc... Vaja, un drama si no hagués donat amb TestDisk Data Recovery, una eina GNU multiplataforma, que m'ha permès recuperar les dades.
Simplement l'instal·lem  (sudo apt-get install testdisk), accedim a ella des del terminal, i en un entorn molt senzill però funcional, seleccionem la unitat  i marquem l'acció a realitzar: restaurar taules de partició danyades, copiar fitxers/carpetes, recuperar fitxers esborrats... Jo l'he fet servir per a la SD des de un portàtil amb Ubuntu, però segur que funciona igualment en pendrives, discos durs, etc... i, pel que comenta la pàgina de l'autor, en Windows, MacOS...

La seva senzillesa, el fet que no s'hagi d'instal·lar res i que sigui multiplataforma, la fan ideal per a accedir des de un LiveCD, un USB de recuperació, etc... 

Espero que no la necessiteu mai, però si és el cas... recordeu-la: TestDisk!
1 comentari:

  1. Al costat de l'escapulari que tinc de Sant Pancràs i el de Santa Tecla (patrons respectivament de la feina i de la informàtica) i la foto del semi-deu Steve Jobs, guardaré la teva recomanació per si els anteriors fallessin.

    ResponElimina

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir