11/12/11

Descarregar música d'un video de Youtube

Tot sovint necessitem afegir música als nostres projectes multimèdia: presentacions amb Impress, Scratch, vídeos... Els que fa temps que ens barallem amb aquestes eines sabem que per això és necessari tenir la música arxivada en un fitxer, normalment en format MP3. Però en la major part dels casos (i parlo tant de mestres com d'alumnes) els usuaris ja saben quina música volen fer servir... un vídeo de Youtube! Però no els expliquis res de formats d'àudio, ni conversions... Amb youtube-mp3.org podem "capturar" fàcilment l'àudio de qualsevol vídeo de youtube a un fitxer MP3 per integrar-lo després al projecte.
  •  Aneu a Youtube i copieu l'adreça del vídeo del que vulgueu "capturar" la música.
  •  Aneu a www.youtube-mp3.org, enganxeu l'adreça a la casella, i cliqueu a Convertir vídeo.
  • El procés pot trigar uns minut... tingueu paciència.
  •  Un cop convertit, podrem desar el fitxer MP3 al nostre ordinador, clicant l'enllaç Descargar.

Hi ha altres sistemes per fer el mateix, fins i tot amb més control del format final (mostreig, bit-rate, format d'àudio...) però aquest és el més senzill i ràpid que he trobat. No requereix registres, ni descarregar-se o instal·lar cap programa, i crec que està a nivell de qualsevol usuari.

Vinga nois i noies... que no pari la música!!!

2 comentaris:

  1. Hola Pau.

    Cal començar a conscienciar la gent de la necessitat de respectar els drets d'autor en tots els camps, especialment des dels projectes multimèdia que es fan als centres d'ensenyament.

    Potser ja ho coneixes, però em permeto recomanar-te el web http://dig.ccmixter.org/ on hi ha tot de música preparada per descarregar amb permisos adequats sobre els drets d'autor.

    El seu ús és tant senzill que no cal instal·lar res, només cal un navegador i abans de descarregar es poden escoltar els temes.

    Naturalment això està en contraposició al què tu dius que els usuaris ja saben quina música volen utilitzar. Però és una bona opció quan d'entrada no se sap quin tema musical utilitzar.

    Un altre inconvenient (o no) és que el web és en anglès.

    Salut.

    ResponElimina
  2. Hola Toni! Tens tota la raó en el que comentes sobre els drets d'autor, i de fet és un comentari recurrent a l'escola, ja que treballem amb programari lliure sobre Windows...
    Tot i això en el moment de crear un projecte sobre el nadal, els mateixos alumnes són els que volen que "soni" la nadala que senten per la tele, o la que han treballat a la classe de música...
    Respecte el tema de l'idioma, si a la configuració del navegador tens castellà o català com a idioma preferent, apareix en castellà (fixa't en les captures de pantalla). Tot i que surti en anglès, no crec que aquest sigui gran problema, ja que és força intuïtiva.

    ResponElimina

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir