L'organització code.org promou aquesta setmana (del 9 al 15 de desembre) com la setmana de les ciències de la computació, amb la realització de One Hour Code (programar durant una hora). Aquesta organització intenta que la informàtica, i en concret la programació, quedi incorporada dins del currículum ordinari de l'escola, com una forma de potenciar el pensament computacional.
L'objectiu d'aquesta i d'altres iniciatives semblants no és només promoure la programació com a una finalitat en si mateixa, sinó potenciar la planificació i l'execució, el pensament operatiu i constructiu, la creativitat i l'aplicació de conceptes que necessita tot programador per a realitzar els seus projectes. Així no només ensenyem a programar, sinó que eduquem tot programant. Moltes escoles ja fa temps que treballem en aquest sentit, introduint als alumnes en entorns de programació a primària, bàsicament Scratch.
L'hora del codi ha seleccionat i desenvolupat tot un seguit de materials i jocs per ajudar nois i noies de qualsevol edat a iniciar-se aquest camí: podem guiar un Angry Birds fins atrapar el porquet, programar un robot per a assolir el seu objectiu, iniciar-nos en llenguatges més formals com javascript o pyton o fer les primeres passes amb Scratch. Alguns d'aquests materials han estat creats per KhanAcademy, el MIT, CodeAcademy, Google... I alguns dels vídeos que il·lustren els conceptes de programació o justifiquen el projecte són presentats per Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Jack Dorsey (Twitter) o Larry Page (Google).
Feu-hi una ullada! La veritat és que alguns valen molt la pena... Veureu com en menys de 10 minuts, podem tenir alumnes de 7 o 8 anys divertint-se tot treballant conceptes com seqüències, bucles, condicionals, procediments... Hi ha apps per a dispositius mòbils, jocs i tutorials online sobre conceptes de programació, material per a imprimir, instruccions per crear les nostres pròpies aplicacions per al mòbil... fins i tot seqüències de programació per a treballar sense ordinadors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!