25/4/10

Photovisi... collages fotogràfics on line!

Crear collages fotogràfics és ben senzill gracies a Photovisi, una web que ens permet treballar amb qualsevol grup de fotos que tinguem guardades al nostre ordinador i crear amb elles magnífiques composicions:
  1. Accediu a www.photovisi.com i cliqueu a Create your collage>Clic here to Start.  Allà podreu triar la plantilla de collage que vulgueu (no podreu afegir més fotos que les que apareixen a la plantilla). Un cop triada la plantilla, passareu a la pàgina d'edició.
  2. Si voleu una foto com a fons, podreu triar-la clicant el botó Add background. Si no podeu deixar el fons en blanc o triar-ne un color.
  3. Ara podeu afegir les fotos que vulgueu amb Add items i Photos from computer. Podeu anar-les afegint una a una, o seleccionar-ne moltes alhora amb Ctrl+Clic. Si la plantilla que heu triat té algun disseny, podeu afegir també Shapes (formes) o Backgrounds (fons).
  4. Un cop tingueu les fotos afegides podeu moure-les, girar-les o fer-les més grans o petites fins enllestir la vostra composició (pareu atenció a no deformar-les). 
  5. Si voleu esborrar una foto o una forma, la marqueu i feu clic al botó Delete ítem.
  6. També podeu canviar la col·locació dels diferents objectes clicant el botó Ítem to front (portar al davant) o Ítem to back (portar al darrera).
  7. Si convé, podeu retallar alguna foto fent servir l'opció Crop ítem, triar l'enquadrament desitjat i clicar Apply.
  8. També podeu afegir text a la composició amb Add text: un títol, el vostre nom, un pou per a cada imatge... amb el botó corresponent. Podeu obtenir efectes molt interessants duplicant el text i jugant amb el color o la col·locació.
  9. Un cop enllestit el nostre collage, podeu guardar-lo a l'ordinador amb l'opció Finish. Atenció, aquest procés és una mica complicat:
  • Cliqueu a  Finish.
  • A la llista desplegable trieu 1600x1200. Espereu uns moments i cliqueu el botó Continue.
  • Apareixerà una nova finestra que ens indica que s'està preparant el collage. Un cop acabat el procés, cliquem a Clic here to download your collage.
  • Apareixerà una finestra que diu Share your collage. La tanqueu (creueta negra). Atenció! No tanqueu la finestra del navegador o us quedareu sense la feina feta.
  • Finalment cliqueu l'enllaç Download Collage With Watermark (o Clic here to download your collage)  i indiqueu en quina carpeta voleu guardar la imatge resultant.


    Podeu realitzar muntatges amb fotos familiars, sobre un tema d'interès...  Un cop realitzats, podeu imprimir-los, enviar-lo als vostres amics, o simplement, col·locar-los com a fons d'escriptori!


    Editat: 13/04/2011 per adequar-lo a les novetats.

    4 comentaris:

    1. Hola Pau, visito habitualment la teva pàgina i sempre hi trobo recursos i comentaris interessants. Aprofito per felicitar-te per la teva tasca i volia dir-te que utilitzaré aquest darrer article per un curs que proximament faré a Sant Boi i on els alumnes (directius de centres públics) s'interessen per les TAC. Aquesta eina segur que els hi agradarà.
      Eduard Mallol
      Director

      ResponElimina
    2. Hola Eduard! De segur que els agrada! Amb els alumnes de 5è de l'escola estem elaborat collages, i aviat els penjarem a la web del cole, perquè s'ho estan passant pipa... Ja m'explicaràs com t'ha anat.

      ResponElimina
    3. Hola,
      molt bonic el collage però a l´hora de descarregar-lo no hi ha manera de fer-ho

      ResponElimina
    4. Hola! Veig que el sistema ha canviat. En comptes de descarregar-lo directament, t'ofereix la possibilitat de compartir-lo via Facebook, correu... Comparteix-lo amb tu mateix/a per correu, i t'arribarà un mail amb un enllaç des de el que si que es pot descarregar... Una mica de volta, però funciona!!!

      ResponElimina

    Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

    Compartir