25/11/13

On c... he deixat el mòbil?

Si us passa com a mi, que sovint oblideu el mòbil o se us descontrola, el gestor de dispositius d'Android us pot treure de més d'un embolic.

El gestor de dispositius us permet localitzar el mòbil, fer sonar una trucada, bloquejar-lo i fins i tot esborrar-ne les dades de forma remota.

Per tal que funcionin aquestes opcions cal tenir-les activades al nostre dispositiu. Cal anar a l'aplicació Configuració de Google que normalment ve preinstal·lada en les darreres versions del sistema. No és la configuració del telèfon, sinó la icona amb una lletra g i una roda de configuració. Allà accediu a Gestor de dispositius Android, i activeu les dues opcions.


Un cop fet això, podreu accediu a www.google.com/android/devicemanager i veureu una llista dels vostres dispositius, i una sèrie d'accions a realitzar sobre cada un d'ells.


Localització: Veurem la ubicació del dispositiu a google maps. A més de permetre l'accés a la ubicació, caldrà tenir activat el servei a Configuració i Accés a la ubicació. 

Truca: realitza una trucada al dispositiu. El to de trucada sonarà durant 5 minuts, o fins que no l'activem. Molt útil a casa, per localitzar-lo ràpidament si no sabem on c... l'hem deixat. Aquesta opció no requereix cap configuració, simplement que el mòbil estigui engegat.

Bloqueja: envia una contrasenya a la pantalla de bloqueig de forma que no es podrà desbloquejar el dispositiu sense ella. Aquesta contrasenya restarà activa a la pantalla de bloqueig fins que canviem la configuració.

Esborra: elimina totes les dades del mòbil (comptes de google, contactes, aplicacions, fotos...), fent un restabliment de dades de fàbrica. Si mai algú ens descontrola el mòbil (a més de trucar a la companyia per donar de baixa la SIM), podrem utilitzar aquesta opció per netejar-lo de configuracions i així guardar la confidencialitat de les nostres dades.

El millor del cas és que les dues darreres funcionen encara que el dispositiu estigui apagat. La següent vegada que s'engegui i tingui algun tipus d'accés a dades o a wifi, l'opció triada es posarà en marxa.

Ara ja podem estar una mica més tranquils... Espero que no les hagueu d'utilitzar gaires vegades!

Cap comentari:

Publica un comentari

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir