17/4/09

L'Scratch a l'escola

Aviat començarem a treballar les sessions d'Scratch amb els alumnes de 4t de primària a l'escola, a l'hora d'informàtica que tenim programada cada setmana.

En un primer moment, utilitzarem com a material de treball per a l'alumne un dossier elaborat al centre, que pretén introduir als alumnes en l'entorn de treball, i iniciar-se en els blocs més senzills.

Després, utilitzarem les fitxes d'Scratch més senzilles (traduïdes per Víctor Casado) per a motivar noves funcions i possibilitats del programa, demanant als nens i les nenes que les completin, les intercaviïn i les millorin.

Després, cada alumne es proposarà un petit projecte i intentarà portar-lo a terme, amb l'ajut dels companys i dels professors, de les fitxes més avançades, etc... Els projectes els penjarem a la web del projecte, on ara mateix tenim els que vam crear els alumnes de 4t del curs passat.

Amb els alumnes de 5è, que l'any passat ja van començar a treballar amb l'Scratch amb aquesta mateixa dinàmica, esperem poder dedicar alguna sessió de final de curs a continuar el treball iniciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir