13/4/09

Wifi que es resisteix en Linux... NDISwrapper!

Un dels principals atractius de les darreres versions d'Ubuntu és la facilitat d'instal·lació i el reconeixement de hardware. Això és així... fins que falla!

Us comento el meu cas: instal·lació d'Ubuntu 8.10 en un vell portàtil portàtil Toshiba 1900 que no porta Wifi integrada; per a la conexió inalambrica s'utilitzarà una tarja PCMCIA, en concret, una Dlink WPC54G.

La instal·lació no porta més problemes, i en un primer moment fins i tot sembla que reconeix la tarja Wifi (el assistent Sistema>Administració>Comprovació de maquinari la detecta com a una BCM4306 que és el chipset que fa servir), però evidentment no funciona; si no, a què vindria aquets post? La part de Wireless del sistema apareix, però és com si estigués desactivada.

Després de googlejar una mica, descobreixo NDISwrapper, un projecte que permetrà a Linux utilitzar els drivers de Windows per a les targes Wifi.

El procés, en un breu resum, ha consistit a:
  • Instal·lar desde Synaptics els següents paquets: ndiswrapper-common, ndiswrapper-utils-1.9 i ndisgtk. (Si no teniu connexió a internet, podeu utilitzar com a font el mateix CD d'Ubuntu; us caldrà marcar-ho així al Synaptics).
  • Copiar a una carpeta del disc dur els controladors del CD de drivers de windows de la tarjeta. En le meu cas, he creat al home una carpeta amb el nom wifi-win, i dins he copiat els fitxers *.sys, *.inf i *.cat.
  • Anirem llavors a Sistema>Administració>Windows Wireless Driver, clicarem al botó Install New Driver i seleccionarem el fitxer *.inf que hem copiat al punt anterior.
  • Reiniciem i... funciona! Ja podem veure les xarxes wifi, i connectar a la que més ens convingui.

Teniu un manual molt més complert a help.ubuntu.com, on es descriu tot el procés amb molt més detall.

I un altre tip: si vols que la teva xarxa sense fils preferida es connecti a l'iniciar Ubuntu, però no et demani la contrasenya (no la de la Wifi, la de l'anell de claus), edita-la les opcions de la connexió, i marca les opcions Connecta automàticament i Predeterminat del sistema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir