El meu cas (i penso que el de molts) és que faig servir habitualment diversos ordinadors, alguns d'ells en entorns Windows, d'altres en Linux (en concret Ubuntu), i per acabar-ho d'adobar, una PDA amb Windows Mobile. Així que, mantenir l'agenda i els contactes sincronitzats acaba sent un mal de cap important. I si afegim les Adreces d'interès dels navegadors, la cosa és complica encara més. En aquesta primera entrada explico com m'ho manego amb els ordinadors per mantenir sincronitzats contactes i calendari. Més endavant en faré un altre amb el tema de la PDA i un altre més sobre les adreces d'interès.
Al començar a trastejar amb l'Ubuntu, vaig començar a utilitzar Thunderbird + Ligthning, amb la idea que, tard o d'hora podria instal·lar-lo també a Windows, i així oblidar-me de l'Outlook de Micro$oft.
Al començar a trastejar amb l'Ubuntu, vaig començar a utilitzar Thunderbird + Ligthning, amb la idea que, tard o d'hora podria instal·lar-lo també a Windows, i així oblidar-me de l'Outlook de Micro$oft.
I així ha estat: tinc dos Thunderbird, a casa (Ubuntu) i a l'escola (Windows), i com a sistema de sincronització utilitzo Google Calendar i Gmail. Aquest sistema m'assegura portabilitat i, a més puc consultar l'agenda i els contactes en qualsevol ordinador connectat a internet.
El primer que necessitarem és evidentment, un compte de Gmail i un de Google Calendar (si són del mateix usuari, millor, menys dades a recordar).
Instal·larem Thunderbird i configurarem els comptes de correu. No entraré en si cal esborrar correu del servidor en un ordinador o en l'altre, o si no cal... aquí hi haurà tants casos com usuaris.
La primera extensió a instal·lar és Ligthning: el gestor de calendaris per a Thunderbird. Per sincronitzar els contactes farem servir l'extensió Zindus , i per la sincronització dels calendaris utilitzarem Provider for Google Calendar.
En el cas de Zindus, la configuració és senzilla: des del mateix quadre de diàleg dels complements,, un cop instal·lat, podem indicar-li des de quina adreça de Gmail sincronitzar els contactes, i configurar el servei.
Per configurar la sincronització de calendaris, la cosa és una mica més complexa:
Podem repetir el procés per a tots els calendaris que vulguem sincronitzar.
- Anem al Google Calendar i entrem al nostre calendari.
- Cliquem a l'enllaç Configuración, i marquem Calendarios.
- Triem el calendari que vulguem sincronitzar.
- Busquem la secció Dirección privada, i cliquem el botó taronja XLM.
- Copiem l'adreça que se'ns ofereix.
- Ara, dins el Thunderbird, podem anar al menú Fitxer-Nou-Calendari.
- Marcarem l'opció A la xarxa, i cliquem Endavant.
- Marcarem l'opció Google Calendar, i a la casella Ubicació, enganxarem l'adreça obtinguda anteriorment.
Podem repetir el procés per a tots els calendaris que vulguem sincronitzar.
Ara ja podem tenir contactes i calendaris sincronitzats, i fent servir Google com a pont, sincronitzar diversos gestors de correu entre ells.
La primera vegada se'ns poden duplicar contactes o cites. Per evitar-ho, procediu així:
- Netegem de dades el Gmail
- Ens centrem en un Thunderbird, i ho deixem al nostre gust
- Generem una exportació (com a còpia de seguretat)
- Fem la sincronització sobre el Gmail net.
- Diccionari català (general)
- Message Filter Import/Export: importar i exportar les definicions dels filtres de missatges.
- Accountex: importa i exporta els comptes de correu i la seva configuració.
- MinimizeToTrayPlus: permet deixar el Thunderbird funcionant com una icona a l'àrea de notificacions (només per a les versions de Windows).
- Si voleu minimitzar el Thunderbird a Linux, us recomano instal·lar alltray des del Sinaptycs. Aquesta aplicació permet llançar qualsevol aplicació, deixant-la reduïda només com una icona a l'àrea de notificacions. Cal configurar la llançadora del Thunderbird amb alltray -s thunderbird %u.
Espero opinions, consultes, comentaris, proves amb d'altres sistemes... Vinga, que aquesta entrada està molt currada!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!