27/11/12

Receptes per a cuinar una bona contrasenya

A l'escola introduïm el correu electrònic a tercer o quart de primària. Quan se li demana a un alumne de 8 o 9 anys que s'inventi una contrasenya efectiva, amb 8 o més dígits (caràcters), barrejant lletres en majúscules i minúscules i números, i a més fàcil de recordar... cal donar alguna recepta per poder-los ajudar. 

Aquí us en deixo alguna:


La frase secreta (pels de lletres)
Pensem una frase, amb un nom propi i algun numeral. La contrasenya és la inicial de cada paraula. La primera paraula i el nom propi s'escriuran en majúscules.
  • Exemple: El meu cosí Albert té 2 gatets petits
  • Contrasenya: EmcAt2gp


El suspens de mates (pels de nombres)
Pensem una operació senzilla, i substituïm algun dels números o dels signes pel seu nom escrit en lletres. L'operació pot estar ben resolta, o estar equivocada ... no és més que una contrasenya!
  • Exemple: 1 + 3 = 5
  • Contrasenya: 1+Tres=5


La meva pel·lícula o el meu llibre preferit (per als més artistes)
Pensem en la nostra pel·lícula, llibre, sèrie, cançó, quadre ... favorit. Si és un nom molt curt, afegim el nom de l'autor. Ara comptem les lletres de cada paraula. La contrasenya estarà formada per la inicial de cada paraula seguida del nombre de lletres d'aquesta paraula.
  • Exemple: El(2) senyor(6) dels(4) anells(6)
  • Contrasenya: E2s6d4a6


Un cop ens hem inventat la contrasenya, està bé provar la seva fortalesa. Per això existeixen alguns serveis en línia molt útils: Comprovador de contrasenyes o How secure is my password. En aquesta darrera es calcula el temps estimat per un PC a esbrinar la contrasenya.


És important recordar als usuaris que no utilitzin ni el seu nom, ni el seu número de telèfon, ja que són dades fàcils de desxifrar per algú que les conegui. 

Un altre consell és que, un cop escollida la contrasenya, la practiquin molt a casa per no oblidar-la i també per agilitar la seva entrada i evitar que algú la pugui agafar fàcilment mirant com la tecleja.

Font de la imatge: Source Pics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir