28/12/12

Projectes TIC's Nadalencs o com fer nevar a l'aula d'informàtica

A l'escola, el temps de Nadal és màgic! Arreu apareixen pessebres, arbres, felicitacions, decoracions, tions. També sonen nadales i poemes... Crec que és fantàstic que els nois i noies visquin aquestes dates amb aquest esperit de compartir, de companyonia i d'alegria.

Com que crec que l'àmbit de les TIC's no pot estar al marge d'aquests dies, us presento els projectes nadalencs que fem a l'escola... 

Els nens i les nenes de 4t fan felicitacions de Nadal amb IWishYouTo. Aprofitant el correu electrònic acabat d'estrenar, se les han enviat els uns als altres, als mestres, als pares... Ha generat una dinàmica de correu molt interessant! Les podeu veure totes agrupades per classe: 4tA, 4tB, 4tC i 4tD.Els alumnes de 5è han fet les figures per al Pessebre Virtual. A la classe de plàstica dibuixen les figures del pessebre amb llapis i paper. Desprès, a l’aula d’informàtica, cada alumne escanejar la seva pròpia figura i les pintem i retoquem amb Gimp. És una forma senzilla d'introduir l'escanner i l'edició d'imatges.


Els nois i nois de 6è elaboren uns Projectes Informàtics Nadalencs Originals (PINO's). Cada alumne o grup d'alumnes ha triat una tècnica diferent: StopMotion, scracth, vídeos, presentacions, collages, popplets... Han fet una proposta de treball i han elaborat el seu projecte durant 3 sessions de classe i molta feina a casa. Crec l'èxit de la proposta és la llibertat amb la que s'emmarca: poden triar la tècnica, el tipus d'agrupació, l'organització de la feina...


Com veieu, són projectes engrescadors per a la canalla, que ajuden a ambientar i a arrodonir l'esperit nadalenc. I el que crec més important, és que cada alumne hi és present, amb una felicitació, amb una figura, amb una idea o una part concreta del projecte... Com en una bona nevada, els flocs un a un no són res, però tots junts, fan patxoca!

Totes elles les teniu recollides al Pinterest de l'escola.

Ah... i Bon Nadal i Bona Nevada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir