3/3/10

Triar i.... escoltar! Bancs de sons

En algunes ocasions necessitem algun so concret en format digital: fa poc una mestra de l'escola me'n demanava un per a fer una discriminació auditiva amb alumnes; l'altre dia jo necessitava un helicòpter per a un projecte d'Scratch; els músics podem necessitar samples d'instruments o loops... 

A internet podem disposem de diversos llocs on trobar els sons que puguem necessitar. Aquí us en detallo alguns:
  • The free sound project és potser el més recomanable de tots. Es tracta d'una web col·laborativa que té un cercador avançat interessantíssim, ja que ens permet filtrar els resultats per duració, format, bitrate... A més, ofereix una  previsualització de l'espectre del so. L'únic inconvenient és que cal registre previ, però el procés és molt ràpid.
  • A Findsounds trobarem un senzill cercador, en el que podem, a més, especificar el format d'arxiu que cerquem. No emmagatzema els sons, sinó que cerca a d'altres servidors.
  • A Soungle és molt ràpid i net però, pel que he pogut veure, tots ells són únicament en format WAV.
  • Banco de Imágenes y sonidos és un cercador d'imatges, sons, vídeos...  del Ministerio de Educación. A destacar que el mateix so el podem descarregar en diversos formats, i que podem fer la cerca directament en castellà. Indicat per a usuaris no avançats o amb problemes amb l'idioma. 
  • Sonidos gratis també ens ofereix la possibilitat de cercar en castellà.
En alguns del llocs, ens detallen la llicència d'utilització (Royalty Free, Creative Commons...) en canvi en d'altres no queda tant clar.

Si necessiteu editar o transformar algun so, podeu utilitzar Audacity.

Com veieu... molts llocs on triar i escoltar! En coneixeu d'altres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir