17/1/10

Entre "pare-noics" i "papa-nates"...

En Carles Capdevila té la virtut de dir veritats com a temples, amb un sentit de l'humor i una claredat d'idees que ens ajuda a posicionar-nos clarament. El motiu d'un dels seus darrers articles és l'ús que d'internet fan els nois i noies... Bé, més que l'ús, el posicionament dels pares (i per extensió, d'altres adults) respecte a aquesta realitat.

Segons en Capde, no hauríem de ser ni Pare-noics ni Papa-nates. El pare-noic és el que veu amb por totes les maldats i deficiències d'internet i vol protegir el seu fill fins a l'extrem d'ofegar-lo; tot ha d'estar regulat, normalitzat i filtrat. El papa-nates creu que les tecnologies son bones per definició, i que hem de permetre total llibertat als nostres nois, perquè controlar-los seria coartar-los;  que en facin ús (i abús) sense cap tipus de restriccions... Jo segurament afegiria que tampoc ens convé ser papa-llones, aquells que no en donen cap importància, com si tancant els ulls poguessin fer desaparèixer la realitat; o que canviem d'opinió segons el que van escoltant de l'entès de torn, i no són capaços, o no volen, elaborar el seu propi criteri.

Cal que ens posicionem respecte l'ús que han de fer els nois i les noies de les tecnologies: que sentin que estem al seu costat; dialogar i pactar amb ells; demostrar interès pel que fan i amb qui ho fan; oferir-los alternatives; predicar amb l'exemple... és el millor que podem fer per tal que esdevinguin usuaris actius, respectuosos i amb criteri propi.

Si us interessa el tema, podeu escoltar el programa que l'Eduqueu les criatures va dedicar a Els nens a internet. Em va semblar molt interessant!




2 comentaris:

  1. ola pau!!
    m'ha agradat mot el vídio i el questionari, està molt bé i tot el que hi diu és veritat, tamé que et fe reflexionr abans d'enviar alguna cosa.

    Maria Casas Garcia

    ResponElimina
  2. Pau, a mi, personalment, el programa en que m'agrada més treballar, és en el oppen office, i això de una nova versió, és interessant, perquè com que ja fa bastant temps que hi ha aquest oppen office, aquest nou serà renovat. Em sembla que en els ordinadors de l'escola ja hi ha aquest nou oppen office, oi???
    Laura Danés Griera, alumne
    de l'escola pia de
    Granollers. 6èA

    ResponElimina

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir