13/5/09

Fotos amb efectes especials

L'edició de fotos era fins no fa gaire, una de les tasques que requeria més coneixements i un ordinador més potent. Ara, gracies a Internet i als serveis de edició d'imatges online només necessitarem un navegador i un parell de clics.

El primer que hem de fer és reduir la mida de la foto amb la que volem treballar, sobre tot ara que farem són proves; si no, cada cop que hagem de pujar la nostra foto al servidor, haurem d'esperar molt.


Així doncs, obrirem la imatge amb el Gimp, anirem al menú Imatge>Escala la imatge, i ajustarem Amplada i Alçada de forma que quedi a un màxim de 400x300 píxels. Un cop guardada, sempre amb un altre nom, la nova imatge hauria d'ocupar com a màxim, 70 o 80 Kb.

Ara accediu a http://funny.pho.to/ i seleccioneu l'idioma espanyol. Cliqueu a Explora i cerqueu a l'ordinador la vostra foto. Ara podreu accedir a efectes molt interessants simplement clicant-lo. Un cop trobeu el que us agradi, podeu guardar-la, clicant el botó Guardar en disco.

A la pàgina http://es.photofunia.com primer haurem de seleccionar l'efecte, i després sel·leccionar la foto amb la que volem treballar clicant Seleccione archivo. En un moment veurem la foto amb l'efecte aplicat, i si ens agrada, la podem guardar amb la icona Guardar al PC.

A http://fotoflexer.com/ a més d'afegir efectes, podem editar les nostres imatges de forma bàsica: retallar, girar, variar el contrast, la lluminositat... com si fos un editor d'imatges tradicional. Per guardar, simplement cal clicar el botó corresponent.

Tots aquests espais són gratuïts, sense necessitat de registrar-se i asseguren que no guarden copies de les nostres fotos.

Vinga, a divertir-se editant fotos!

Aquests recursos i molts més, són també accessibles des del Blog del Web del Programari Lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa aquí el teu comentari. No oblidis escriure el teu nom!

Compartir